Gratis verzenden en retourneren
Snelle levering
Achteraf betalen
Persoonlijk advies
Menu
0
20Jun2023
Hoe hou je je slaapkamer koel?

Hoe hou je je slaapkamer koel?

Tips om de slaapkamer koel te houden tijdens warme zomerdagen

Yess … eindelijk is het weer heerlijk warm weer en dat vrolijkt ons allemaal op. De avonden zijn langer warm, waardoor de slaapkamer ook enkele graden warmer is. Dit kan resulteren in een onrustige nacht, badend in het zweet. Daarom hebben we deze tips om de slaapkamer koel te houden tijdens warme zomerdagen, zodat je kunt genieten van een heerlijke nachtrust.

Kies voor luchtig beddengoed

Je kent het vast wel, je ligt te zweten in je bed, draait continu je dekbed om voor extra verkoeling en ligt maar te draaien. Heb je het winterdekbed al verruild voor een zomerdekbed? Dit scheelt al een hoop warmte. Daarnaast kun je het beste kiezen voor een luchtig dekbedovertrek dat bijvoorbeeld is gemaakt van 100% natuurlijke materialen, zoals katoen, biologisch katoen, katoensatijn of linnen. Deze stoffen voelen licht en luchtig aan en zijn bovendien ademend, waardoor je niet badend in het zweet wakker wordt. Vind je het zomerdekbed nog te warm, leg dan alleen een laken over je heen als je dit prettig vindt.

Frisse lucht is welkom

Heb je een (mobiele) airco op de slaapkamer, dan ben je gezegend! Heb je het niet, dan kun je uiteraard de ramen tegen elkaar openzetten. Doe dit ruim voordat je gaat slapen, zodat alles lekker door kan waaien en je niet op de tocht ligt wanneer je naar bed wilt gaan. Je kunt ook een waaier aanschaffen en deze in de slaapkamer plaatsen. Zet een afwasbak met gevulde flessen bevroren water voor de waaier en de waaier blaast koele lucht door de slaapkamer. Zo koelt het direct lekker af en kun je heerlijk slapen.

Ramen en deuren dicht

Klinkt misschien tegenstrijdig, maar doe alle ramen en deuren dicht in de ochtend. Zes uur in de ochtend is het koelste moment van de dag. Dus zet alle ramen en deuren vroeg in de ochtend tegen elkaar open om de koelte in huis te krijgen en doe het daarna weer snel dicht. Hiermee voorkom je dat warme lucht in huis komt en op deze manier houd je het alles het beste koel.

Sluit alle gordijnen

Rolgordijnen, vouwgordijnen en overgordijnen, welke gordijnen je ook hebt, sluit alle gordijnen om de koelte in huis te bewaren. Doe dit direct in de ochtend wanneer je ook de ramen en deuren sluit. Je houdt het lekker koel in huis en in de slaapkamer wanneer je alle gordijnen sluit. Ben je toe aan nieuwe gordijnen, kies dan zeker voor de verduisterende versie. Deze laat geen licht, warmte en kou door. Ideaal in de zomer en in de winter!

Zet planten in je slaapkamer

Wat hebben planten te maken met een koele slaapkamer? De lucht in de slaapkamer wordt bevochtigd door de afgifte van vocht van de planten en hierdoor koelt de omgeving sneller af. Grappig hè! Zorg er wel voor dat de planten in de slaapkamer voldoende vocht krijgen, zodat de luchtvochtigheid in de slaapkamer op peil blijft.

Zet apparaten uit

Zet alle apparaten in de slaapkamer en omgeving uit. Doe ook de stekkers eruit. Denk aan de droger op de overloop, de televisie in de slaapkamer, verlichtingsbronnen, telefoonlader enz. Deze stekkers en apparaten geven namelijk warmte af en deze blijft gemakkelijk hangen in een kleine ruimte, zoals de slaapkamer.

Probeer een combinatie van deze tips uit en kijk wat het beste voor jou werkt om je slaapkamer koel en comfortabel te houden tijdens de warme zomerdagen. En vergeet ook vooral niet dat hydratatie belangrijk is, dus drink voldoende water gedurende de dag om goed gehydrateerd te blijven. En zet een flesje water op je nachtkastje.

Succes en slaap lekker!

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Wil je op de hoogte blijven van alle leuke nieuwtjes en acties?

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kun je het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    Je hebt geen artikelen in je winkelwagen.

    Totaal incl. btw:€0,00
    Klarna Betaal lateriDealPayPalGiftcardCreditCardBancontactKBCBelfius

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.